Manuele lymfedrainage

Een manuele lymfedrainage behandeling is gericht op het stimuleren van het lymfestelsel. Overal in ons lichaam bevindt zich vocht. Er is vocht rondom alle lichaamscellen, in de bloedbanen, lymfebanen en ook in de zenuwbanen. Via dit vocht worden hormonen, voedingsstoffen en zenuwprikkels vervoerd. Ook schadelijke stoffen worden via dit lichaamsvocht afgevoerd. Ziekte, stress maar ook een ongeval kunnen de lymfedrainage bemoeilijken en voor vervelende klachten zorgen. Een manuele lymfedrainage behandeling optimaliseert de lymfedrainage. Het teveel aan vocht, ook wel oedeem genoemd, wordt hierdoor sneller en beter afgevoerd.

Waarom kiezen voor een manuele lymfedrainage?

Het is voor onze lichaamscellen belangrijk dat de interstitiële vloeistof schoon is. Daarom is het belangrijk dat het vocht continu ververst en gedraineerd wordt. De manuele lymfedrainage is niet alleen gericht op het stimuleren van de drainerende werking van het lymfe stelsel, maar ook op de voedende en zuiverende werking van al het lichaamsvocht. Met deze behandeling kunnen klachten zoals lymfoedeem na een operatie en een bloeduitstorting, zwelling of een verstuiking na een ongeval verminderen. Maar ook bij het verminderen van klachten aan het zenuwstelsel zoals migraine en gezichtsverlamming kan een manuele lymfedrainage bijdragen. Evenals klachten die ontstaan door stress zoals slapeloosheid, verlies van concentratie.

 

Wat gebeurt er tijdens de manuele lymfedrainage?

Een manuele lymfedrainage is een zeer zachte massagetechniek waarbij de lymfebanen worden aangesproken. Dit ter stimulering van de afvoer van lymfevocht en het bevorderen van de functie van lymfebanen/knopen, waardoor de oedemen afnemen.

Wenst u sneller te genezen van een trauma door een ongeluk of vochtophoping in het lichaam? Boek nu een Manuele lymfedrainage

Manuele lymfedrainage

Een manuele lymfedrainage behandeling is gericht op het stimuleren van het lymfestelsel. Overal in ons lichaam bevindt zich vocht. Er is vocht rondom alle lichaamscellen,

Lees verder »