Behandelingen

Er zijn veel verschillende behandelmethoden. Eigenlijk zijn er net zoveel behandelingen als er klachten zijn. Constante pijn, pijn bij bewegen, stress en/of spierstijfheid is vaak de hoofdreden om op zoek te gaan naar een oplossing. Ook kan een gewenste verandering in leefstijl een reden zijn om één of meerdere behandelingen bij Power in Touch te boeken.

Waarom kiezen voor een behandeling bij Power in Touch?

Symptomen als pijn, stress, spierstijfheid en gebrek aan energie kunnen zowel oorzaak als een gevolg zijn. Maar omdat de behandelingen van Power in Touch onder andere overdracht van energie als basisprincipe heeft, zal de cliënt in alle gevallen gestimuleerd worden om zelf het genezingsproces te bevorderen. De behandeling is een samenspel met u. U heeft een rol en ik als paramedisch natuurgeneeskundig therapeut heeft een rol.

Hoe ziet een behandeling eruit?

In een kennismakingsgesprek vraagt de therapeut om uw persoonlijke gegevens. Ook zal er uitgebreid gesproken worden over uw klachten en het doel wat u voor ogen heeft met één van de behandelingen. Er wordt gekeken waar u hulp bij nodig heeft. En natuurlijk onderzoek ik spierconditie, de bewegelijkheid en pijnsensaties in het lichaam. In het kennismakingsgesprek wordt de soort behandeling vastgesteld. Samen gaan we op weg naar uw doel of een klachtenvrij leven. Tijdens en na de behandeling zijn er controlemomenten. Er wordt geëvalueerd wat de effecten zijn en u krijgt afhankelijk van de klacht een aantal tips . Indien nodig wordt er een vervolgafspraak ingepland.

Welke behandeling is de juiste?

Voor iedere klacht is wel een speciale behandeling mogelijk. Er zijn net zoveel behandelingen als er klachten zijn. Naar aanleiding van het kennismakingsgesprek en het gekozen doel wordt bepaald welk aspect van het lichaam als eerst behandeld dient te worden en wat de beste methode is. Uiteraard wordt dit samen met u in overleg bepaald.

Wat is zelfgenezing?

Het vermogen om te genezen is opgeslagen in het geheugen van ons lichaam. We vinden het vanzelfsprekend dat als we ons in de vingers snijden, de wond vanzelf geneest. Dit vermogen kunnen we ook gebruiken om pijnvrij te worden. Door aandacht en aanraking en de juiste aansturing van het lichaam, kan zelfgenezing tot stand komen.

Hoe wordt de cliënt gestimuleerd om het zelfgenezingsproces te bevorderen?

Door u bewust te maken van klachtenonderhoudende handelingen, kunt leren om deze te vermijden waardoor het genezingsproces zijn werk kan doen.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Hoeveel behandelingen u nodig heeft, hangt af van uw klachten. Daarbij spelen verschillende factoren een rol. Denk aan de onderliggende oorzaken en hoe lang de klachten al bestaan. Vooraf wordt een inschatting gemaakt over het aantal behandelingen die nodig zijn zodat u een richtlijn heeft.

Kan de behandeling samen gaan met behandelingen van bijvoorbeeld de huisarts, fysiotherapeut of specialist?

De behandelingen van mij als paramedisch natuurgeneeskundig therapeut zijn bedoeld als aanvulling op de reguliere gezondheidszorg. 

Worden natuurgeneeskundige behandelingen vergoed door de zorgverzekeraar?

Ja, afhankelijk van hoe u verzekerd bent en bij wie u verzekerd bent, krijgt u per jaar een aantal behandelingen vergoed. Het is daarom verstandig om vooraf contact met uw verzekeraar te zoeken en deze vraag te stellen. Iedere verzekeringsmaatschappij heeft namelijk zijn eigen voorwaarden.

Verschillende behandelingen bij Power in Touch

Manuele lymfedrainage

Een manuele lymfedrainage behandeling is gericht op het stimuleren van het lymfestelsel. Overal in ons lichaam bevindt zich vocht. Er is vocht rondom alle lichaamscellen,

Shiatsu

Geeft bewustwording van het lichaam en stimuleert zelfgenezing.

Aqamamassage

Voor behandelen van Parkinson klachten en reumatische klachten ook geschikt voor zwangere vrouwen.

Reiki

Stimuleert een opgeruimde geest en het innerlijk welzijn. Helpt bij lichamelijke onverklaarbare klachten.

Sportmassage

Helpt bij het optimaal presteren tijdens sportactiviteiten.

Voedingsadvies

Stimuleert positieve gewichtsveranderingen en helpt bij het volgen van een dieet opgelegd door
gezondheidsproblemen als diabetes of verhoogd cholesterol.