Shiatsu

Shiatsu is een manuele therapie die vitaliteit bevordert, vermoeidheid verlicht. Daarbij wordt tijdens een Shiatsu behandeling het zelfhelende vermogen van ons lichaam gestimuleerd. Daarnaast geeft shiatsu de warmte van een zorgzame aanraking.

Wat is Shiatsu?

Shiatsu is een manier om bewust te worden van ons lichaam en het is een manier om je gezondheid in eigen handen te nemen. Je kunt shiatsu dagelijks toepassen om in contact te blijven met je eigen lichaam. Met geduld en discipline kun je jouw gezondheid, uitstraling en fitheid verbeteren.

Wat gebeurt er tijdens een shiatsu behandeling?

De shiatsu-behandeling bestaat uit het toepassen van druk met de ballen van de duimen en vingers en de handpalmen. Deze druk wordt uitgeoefend op specifieke punten op het lichaam. Traditioneel heten deze punten in het Japans tsubo, hetgeen (stop)fles of kruik betekent. De tsubo op het lichaam heeft de neiging stress en vermoeidheid op te slaan. Druk op dit punt geeft verlichting, zoals onze voorouders reeds instinctief ontdekten.

Waarom een shiatsu behandeling ondergaan?

De tsubo´s corresponderen met spieren, botten, bloedvaten, zenuwen, lymfevaten en endocriene klieren. Druk toepassing op deze punten stimuleert niet alleen de huid en verlicht spierstijfheid, maar reguleert eveneens het zenuwstelsel, bevordert de spijsvertering en stimuleert de bloed- en lymfecirculatie en activeert daarmee het natuurlijke herstellende vermogen van het lichaam.

Wilt u zich bewust worden van het lichaam en zo uw eigen gezondheid in eigen hand te nemen? Boek nu een Shiatsu behandeling

Manuele lymfedrainage

Een manuele lymfedrainage behandeling is gericht op het stimuleren van het lymfestelsel. Overal in ons lichaam bevindt zich vocht. Er is vocht rondom alle lichaamscellen,

Lees verder »