Sportmassage

Sportmassage is het manuele massage techniek die er op gericht is om de spieren van een gezonde sportbeoefenaar in goede conditie te houden, te verbeteren, te bestendigen en/of eventuele nadelige gevolgen van het sporten weg te nemen of deze te minimaliseren.

Wat gebeurt er tijdens een sportmassage?

Tijdens een sportmassage worden mechanische prikkels op het lichaam afgegeven, die op hun beurt weer reacties in het lichaam teweeg brengen. Deze reacties leiden tot herstel van het evenwicht in het lichaam. Sportmassage kan toegepast worden zowel voor, tijdens of na het sporten, de training of de wedstrijd.

Sportmassage voor tijdens of na het sporten, de training of de wedstrijd.

Voorafgaand aan de training of de wedstrijd wordt een stimulerende sportmassage gegeven. Hierbij wordt het lichaam klaargemaakt om optimaal te presteren. Een sportmassage in de pauze van de training of de wedstrijd is een rustige massage die de spieren klaar maakt om weer verder te gaan met presteren. Het accent ligt hierbij op ontspanning. Een sportmassage na het sporten, de training of de wedstrijd is bedoeld om de ontwatering en het afvoeren van afvalstoffen te stimuleren. Hiermee wordt het herstel van de spieren bevorderd en verkort. Ook kan eventuele spierpijn voorkomen worden. Het lichaam wordt door een sportmassage na afloop van een training of wedstrijd ook direct beter voorbereid op een volgende inspanning. Ook hier ligt het accent op ontspanning.

Heeft u binnenkort een belangrijke wedstrijd of wilt u optimaal presteren tijdens een training? Maak nu een afspraak voor een sportmassage

Manuele lymfedrainage

Een manuele lymfedrainage behandeling is gericht op het stimuleren van het lymfestelsel. Overal in ons lichaam bevindt zich vocht. Er is vocht rondom alle lichaamscellen,

Lees verder »