Triggerpoint massage

Triggerpoints staan in de volksmond bekend als spierknopen. Tijdens een triggerpoint massage worden deze triggerpoints behandeld. Triggerpoints zijn eigenlijk zeer lokale verkrampingen in spieren waar als gevolg van een gebrek aan doorbloeding en zuurstof een overgevoelige plek ontstaat.

Hoe ontstaan triggerpoints?

Vaak is de oorzaak van triggerpoints een overbelasting, stress of een verkeerde houding. In sommige gevallen kan ook een val of ongeluk, te weinig beweging of slechte voeding leiden tot het ontstaan van triggerpoints.

Hoe werkt een triggerpoint massage?

Elk triggerpoint heeft een specifiek pijnuitstralingsgebied dat in veel gevallen een ander gebied bestrijkt dan de plek van het triggerpoint zelf. Een triggerpoint in de kleine bilspier, veroorzaakt een pijn die uitstraalt tot in de enkel. Ook kan het voorkomen dat uw therapeut een spier bij uw schouderblad behandelt, terwijl u dit in de uw arm voelt. Elk triggerpoint heeft dus een uniek pijnpatroon dat soms totaal andere lichaamsdelen bestrijkt. Door deze kennis blijken een hoop “vage” pijnklachten nu wel verklaarbaar en behandelbaar.

Heeft u ook last van pijnlijke spieren of lichaamsdelen? Boek nu een triggerpoint massage

 

Manuele lymfedrainage

Een manuele lymfedrainage behandeling is gericht op het stimuleren van het lymfestelsel. Overal in ons lichaam bevindt zich vocht. Er is vocht rondom alle lichaamscellen,

Lees verder »